Tukipalvelut

Aula-työkoti on yhteiskunnallinen toimija, joka tukee tukea tarvitsevia ihmisiä oman elämän toteuttamisessa.

Osallisuutta tukevaa ja työelämään suuntaavaa toiminta

Päiväaikaista toimintaa Aula-työkodissa tarjoavat AULAN LEIPOMO, RAVINTOLA LIEMI, STUDIO AULA, sekä AULAN LOGISTIIKKAPALVELUT. Kesäisin pidämme kesäkahvilaa Aula-työkodin puutarhassa.

Päiväaikaisessa toiminnassamme voi oppia vaikkapa ruoanlaittoa ja leivontaa, kahvilatuotteiden valmistusta, erikoiskahvien tekoa, tuotteiden pakkausta, asiakaspalvelua sekä erilaisia myyntitehtäviä. Studio Aulan työpajoissa pääsee mukaan esimerkiksi kuvataide-, luontoretkeily-, musiikki-, draama-, ja tanssiryhmiin.

Aula-työkodin asiakas valitsee kiinnostuksiensa ja tavoitteiden perusteella osallisuutta tukevan toiminnan ja/tai työelämään suuntaavan toiminnan ja mahdollisesti edelleen työvalmennuksen avoimille työmarkkinoille. Valintojen perusteella tehdään asiakkaan henkilökohtainen palvelusuunnitelma tavoitteineen. Palvelusuunnitelmaa päivitetään 6 – 12 kuukauden jaksoissa sekä aina tarvittaessa. Toiminta- tai valmennusryhmää voi aina vaihtaa kesken valmennusjakson.

Studio Aula

Studio Aulan työpajoissa pääsee tutustumaan eri taiteenlajeihin.

Ravintola Liemi

Aulan oma ravintola Liemi tarjoaa tuettua työllistymistä ja harjoittelua.

Tuettu työllistyminen

Tuetun työllistymisen asiakkaat ovat työssä osa- tai kokoaikaisesti. Tuetussa työvalmennuksessa henkilö työllistyy ansiotyöhön tai työsuhteiseen työhön. Työvalmentaja tukee työvalmennuksen kaikissa vaiheissa ja tuki jatkuu myös työn löydyttyä.

Avainrinki®

Aulan Avainrinki® on mahdollisuus itsenäiseen mutta samalla tuettuun asumiseen tavalla, joka itsellesi tuntuu parhaalta.

Avainringissä asutaan, omissa vuokra-asunnoissa ja itsenäisesti. 

Avainringissä saat tukea sosiaaliselta isännöitsijältä, joka tukee sekä kaikessa asumiseen liittyvässä että oman asumisyhteisön ihmissuhteiden ja harrastusten löytämisessä. Sosiaalinen isännöitsijä tukee sinua luomaan tukiverkoston ja elämään itsesi näköistä elämää.

Avainringin koteja on eri puolella Helsinkiä.

Lisätietoja:
Saana Laine, Terhi Neste
Sosiaalinen isännöitsijä
0408681595, 0447842437

Projektit

Aulalla ei ole tällä hetkellä aktiivisia projekteja.

Vertaistaiteilijat 2018–2020

Vertaistaiteilijat 2018–2020 on erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden työelämäosallisuutta edistävä kolmivuotinen hanke, jonka toteuttaja on Aula-työkotien kannatusyhdistys ry Helsingissä. ​Hanke tukee taiteilijoiden työelämätaitoja, etsii ja kehittää työllistymis- ja ansaintamahdollisuuksia ja tekee yhteiskunnallista vaikuttamistyötä​.

Hankkeen tavoitteena on tuoda erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat ja heidän taiteensa paremmin tunnetuksi perinteisen taidemaailman, taide- ja kulttuurijärjestöjen ja hallinnon rakenteiden piirissä.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Autismisäätiö, Kaarisilta ry,​ Kehitysvammaliitto, Kehitysvammatuki 57, Kettuki ry ja​ Kulttuuria kaikille -palvelu. Hankkeen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella​.

Nimetön

Otto Kasvio, 2017, 78x100cm, tussi

Haluatko tietää miten yrityksesi voi olla mukana Aulan toiminnassa?