Meistä

Aula-työkoti

Mikä on Aula?

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoatavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on tukea erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä oman elämän rakentamisessa. Tänä päivänä Aula järjestää osallisuutta tukevaa ja työelämään suuntaavaa toimintaa, työhön valmennusta, tuetun työllistymisen palveluja sekä Avainrinki® tukiasumispalveluja.

Aulan toiminnan lähtökohtana on rakentaa asiakkaalle sopivaa polkua yhdessä hänen kanssaan. Suunnitelmaa myös päivitetään ja asiakasta kuullaan hänen toiveistaan.

Tällä hetkellä engelinaukion kiinteistössä suoritetaan laajaa peruskorjausta. Kaikki toimintamme tapahtuu toistaiseksi uudessa sörnäistenrantatien toimintayksikössä.

Tiiviisti Aulan palveluista

Aulan osallisuutta tukevaa ja työelämään suuntaavaa toimintaa järjestetään toistaiseksi vain sörnäistenrantatien yksikössä. Sörnäisistä löytyy Studio Aulan käsityö- ja Taide ryhmä, Lounas ravintola Teko, Logistiikka yksikkö, Luova ryhmä, sekä elintarvikealaan painottuva Liemi- ja Leipomo ryhmä.

Tuetun työn asiakkaat työskentelevät työvalmentajan tuella monipuolisissa kohteissa pääkaupunkiseudulla. He työllistyvät joko osa- tai kokoaikaisesti ansiotyöhön tai työsuhteiseen työhön. Aulan työvalmentaja tukee työntekijää myös työllistymisen jälkeen.

Aulan Avainrinki® on mahdollisuus itsenäiseen mutta samalla tuettuun asumiseen. Avainringissä asutaan omissa vuokra-asunnoissa itsenäisesti ja osana yhteisöä sosiaalisen isännöitsijän tuella.

Aula-työkotien kannatusyhdistyksen toimintaperiaatteet

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on perustettu 14.11.1934 Helsingissä. Yhdistyksen päämääränä on alusta asti ollut tukea kehitysvammaisia nuoria ja hankkia heille erilaisia toimeentulon mahdollisuuksia. Aula-työkodin taustalla on yhdistys Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry, joka toimii yhteiskunnallisen yrityksen periaatteita noudattaen. Suomalaisen Työn Liiton Aulalle myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertookin, että Aulan toiminta on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja toiminnan tuotot kanavoituvat yhteiskunnalliseen hyvään.

Kannatusyhdistys

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa osallisuutta tukevaa ja työelämään suuntaavaa toimintaa sekä asumispalveluita. Järjestämme päiväaikaista toimintaa pääsääntöisesti Aula-työkodissa Sörnäisissä sekä työvalmentajan tuella tapahtuvaa tuettua työtä. Lisäksi tuotamme myös Avainrinki® tukiasumispalveluja pääkaupunkiseudulla.

Engelinaukiolla jo vuodesta 1950

Aula-työkoti omistaa vanhassa Eirassa vuonna 1911 valmistuneen kivitalon.

Haluatko tietää miten yrityksesi voi olla mukana Aulan toiminnassa?